Marvin Dee Band

Sinds 2012 breng ik nummers uit onder mijn  eigen naam. Eerst in de vorm van een solo project, sinds 2016 onder de naam ‘Marvin Dee Band’.

Alle nummers voor MDB schrijf ik 100% zelf. De arrangementen komen tot stand in de oefenruimte samen met de band, maar ik behoud hierbij altijd de creatieve controle. De muziek van MDB is niet perse een afspiegeling van muziek die ik zelf graag luister, maar vooral van de soort muziek die ik zelf fijn vind om te spelen.

Op de plaat probeer ik de muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek, op het podium speel ik graag met de vorm van de liedjes en daag ik mijn band graag uit om te experimenteren en improviseren. Hierdoor zijn geen twee liveshows hetzelfde.

VIC (toplines)

In 2020 sloot ik mij aan bij een nieuw muzikaal collectief onder de naam ‘Vic’. Vic is een recording-artist project, wat wil zeggen dat we in principe niet live optreden, maar muziek uitbrengen voor streaming, syncs etc.

Voor VIC werk ik samen met o.a. Emile Bode, Fuyuki Hiroyoshi, Juan van Emmerloot en Jeroen de Rijk. We maken (soundalike) muziek in de stijlen van Steve Lukather, Toto, Reo Speedwagon, Whitesnake, ELO; classic pop rock.

Emile verzorgt meestal de basis van de tracks qua akkoorden en productie. Ik schrijf de melodieën en teksten en zing deze ook in. Vervolgens voegen de andere instrumentalisten hun aandeel toe en ontstaat er een volwaardige productie.

Textschrijver in opdracht

Sinds een aantal jaar schrijf ik ook teksten in opdracht voor o.a. Vocal Events en LetsMakeYourSong.nl.

Meestal gaat het om gepersonaliseerde teksten op bestaande liedjes maar ik schrijf ook nieuwe composities in opdracht.

Aantal voorbeelden van mijn teksten: