Over Marvin

Marvin (1987) studeerde zang aan de Havo voor Muziek en Dans en Muziektheater aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.  Hij begon al op jonge leeftijd met zingen en stond op 13 jarige leeftijd al in de grote theaters van Nederland. Tien jaar geleden liet hij het theatermaken achter zich om zich volledig te richten op en carrière als vocalist, muzikant en songwriter.

Hij is vooral bekend als de frontman en songwriter achter de Marvin Dee Band waarmee hij akoestische rock/americana maakt. Recensies van hun album leverde de band lovende vergelijkingen op met o.a. John Hiatt, Marc Cohn, Jeff Buckley en Bruce Springsteen. Met zijn band was hij o.a. te horen op 3FM, NPO Radio 1, NPO Radio 2, Radio 5 en KINK en ze speelden een aftershow voor Dave Matthews Band in de AFAS Live. Daarnaast werkt hij aan een breed scala van muzikale en vocale projecten, van songwriting tot vocal-coaching tot stem-acteren, opnames en productie.

Toen Corona zijn optredens stil legde kwam de band op een laag pitje te staan en ging hij steeds meer studio werk doen. Hij zong radio-jingles voor o.a. Ruud de Wild (Radio 2), Bas van Teylingen (Veronica) en Barry Paf (100%NL), werd de Nederlandse stem van Dewey Finn (Jack Black) in de film School of Rock,
leende zijn stem als voice-over aan verschillende video’s van o.a Albert Heijn, Coolblue en de Gemeente Delft, en stond in AHOY en de Kuip in het achtergrond koor van Marco Borsato, Kensington & Direct! Het tweede live album van Marvin Dee Band is bijna klaar en zal spoedig verschijnen. Èn, binnenkort komt er ook weer nieuw solo werk uit in de vorm van een EP.

Natuurlijk ben ik ook op instagram te vinden. Als je het leuk vindt mag je mij best volgen. 😉

Heb je een vraag, zou je willen samenwerken of op andere kijken hoe wij elkaar kunnen helpen? Neem dan vooral contact op. Dan mag door te mailen naar info@marvindee.nl of via onderstaand formulier.